Vloerkleed Informatie

Advies bij uw keuze

Een vloerkleed is te krijgen in vele soorten en maten. Een kleed is een echte sfeermaker in uw interieur. Het is dan ook belangrijk om uit alle vloerkleden het juiste exemplaar te kiezen. OnlineVloerkleed.nl heeft voor u veel informatie over vloerkleden verzameld en kan u gericht advies geven over welk type kleed bij u en uw interieur past. Het is dan aan u om een kleur te kiezen. Mocht u vragen hebben dan kunt u via onze contactpagina een bericht achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook meteen bellen op telefoonnummer 058-8430755 (alleen tijdens kantooruren).

Tips voor de keuze van uw vloerkleed

 

 

 

 

 

 

 

 

Als een huis wordt ingericht is het vloerkleed niet het belangrijkste voorwerp, maar onopvallend heeft het wel een grote invloed op het interieur. De juiste keuze voor een kleed doet een kamer bijvoorbeeld kleiner, gezelliger en warmer lijken, maar de verkeerde keuze voor een kleed kan een kamer ruïneren. Let daarom goed op onderstaande tips:

KLEUR

De kleur van het karpet bepaalt de sfeer in huis. Let er wel op dat deze kleur past bij de rest van uw interieur! Zwart en donkerbruin geven uw kamer een strakke en moderne uitstraling, maar kleuren als rood, geel en oranje zorgen voor warmte. Blauw en groen zijn juist koele kleuren en paars is zowel warm als strak.

GROOTTE

Ook door de grootte van een karpet kunt u de kamer groter, kleiner, breder of smaller laten lijken. Zorg ervoor dat er aan elke zijde van bijvoorbeeld de salontafel ruimschoots vloerkleed over is om ruimte te creëren.

NEERLEGGEN

Ook de manier waarop u het karpet neerlegt heeft invloed op de ruimte in de kamer. Als u het karpet in de lengte neerlegt lijkt de kamer langer en smaller, en door het karpet in de breedte neer te leggen lijkt de kamer korter maar breder.

STOF

De stof van het karpet maakt de kamer af. Hoogpolig geeft warmte en gezelligheid terwijl laagpolige karpetten een strakkere uitstraling hebben en de kamer groter laten lijken. Laagpolig tapijt gaat vaak langer mee dan een hoogpolig tapijt. Naast hoogpolig en laagpolig heeft u ook te maken met verschillende soorten materialen. De meest voorkomende zijn wol en polyester. Wol geeft vaak een mat effect. Polyester geeft vaak een glans effect.

4 Stappenplan voor maken juiste keuze

​​

 

 

 

 

 

 

 

Als u besloten heeft om een vloerkleed aan te schaffen, dan zijn er nog een heel aantal punten waar u rekening mee moet houden om de juiste keuze te kunnen maken. Kortom: hoe kiest u een kleed? Hieronder vindt u een stappenplan met een aantal punten die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes:

Link naar 4 Stappenplan voor maken juiste keuze vloerkleed

WAAROM EEN VLOERKLEED?

Twijfelt u nog tussen het wel of niet aanschaffen van een vloerkleed? Waarom zou een kleed onderdeel moeten zijn van uw interieur? Waarom is een kleed belangrijk? Misschien heeft u net verbouwd en vindt u het zonde van de mooie vloer die met veel zorg is uitgezocht? Of misschien weet u gewoon nog niet wat de voordelen zijn van een vloerkleed… Lees hier waarom u beter wel een vloerkleed kunt aanschaffen

Reinigen

 

 

 

 

 

 

 

 

Een karpet laat zich in de regel uitstekend reinigen. Het gebruik van een reinigingsproduct met de juiste chemische samenstelling is belangrijk voor het succes van de reiniging, evenals de manier of methode waarop dit reinigingsmiddel wordt ingezet. Een toonaangevende onderneming gespecialiseerd in producten en adviezen voor onderhoud en reiniging van vloerkleden is James. James test haar vlekkenmiddelen en professionele onderhoudsproducten in het eigen laboratorium op allerlei soorten merken tapijt en kleden op kleur- en materiaalbestendigheid. Het onderhoud van uw karpet kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Belangrijk is daarbij om methoden te kiezen, die aansluiten op het materiaal en de constructie. Kies uw vloerkleedmerk en de bijbehorende kwaliteit op de website van James om na te gaan welke Jamesproducten u kunt toepassen op uw tapijt of karpet.