Brink & Campman

Het assortiment van Brink & Campman

Met trots bieden wij u het assortiment van Brink & Campman aan op onze webshop. Trots op de hoge kwaliteit en prachtige collectie die Brink & Campman aan ons levert. Ervaar deze kwaliteit zelf en neem eens een kijkje in de collectie: Link naar alle vloerkleden van het merk Brink & Campman. Wilt u meer weten over Brink & Campman? Hieronder leest u hoe het bedrijf is ontstaan, waar het in gespecialiseerd is en welke kwaliteiten ze aanbieden.

Alle kwaliteiten van Brink & Campman:

Harlequin, Loft , Scion , Berber, Calypso, Cross, Estella, Everest, Fusion, Gravel, Gusto, Hermitage, Himali, Iron, Kaleidoscope, Kids, Kodari, Loops, Luna, Marble, Metal, Rhythm, Rocks, Spheric, Steel, Stone, Stonewash, Xian, Yeti, Bluebellgray, Sanderson. Een groot aantal van bovenstaande kwaliteiten is naast de standaard maat op iedere gewenste maat verkrijgbaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brink & Campman brengt tevens de vloerkledencollecties voor de Engelse designlabels Scion, Harlequin en Sanderson als ook Bluebellgray op de markt.

Een stukje geschiedenis

Meer dan 100 jaar ervaring

Brink & Campman produceert al sinds 1897 kwalitatief hoogwaardige vloerkleden. Door de combinatie van meer dan 100 jaar ervaring, kennis en kunde en een continu proces van productontwikkeling is de Brink & Campman nog steeds een begrip in binnen- en buitenland. In eigen studio wordt ieder jaar een nieuwe collectie vloerkleden gecreëerd die gestalte krijgt onder invloed van belangrijke trends en ontwikkelingen in de mode, meubelindustrie en andere direct gelieerde branches.

Naam en faam

In 1897 richtten Cornelis van den Brink en Johannes Campman een fabriek in vloer- en tafelkleden op te Laren (N-H), Van den Brink & Campman. In de beginjaren volgden de ontwikkelingen elkaar snel op. In 1949 werd het Axminster weefproces toegevoegd aan de bestaande fabricagemethoden, een weefproces dat vandaag de dag nog succesvol gebruikt wordt! Eind jaren ’60 werd, door ruimtegebrek in Laren, de productie geleidelijk naar een nieuwe locatie verplaatst: Lichtenvoorde. Na drie familiegeneraties werd het bedrijf eind jaren ‘90 verkocht. Met het nieuwe millennium werd tevens een nieuwe start ingeluid. Sjouke Jan Zwarthoff, eigenaar sinds 2001, besloot het bedrijf in zijn geheel naar Lichtenvoorde te verplaatsen. Daar werd een nieuw kantoor en een spectaculaire showroom gebouwd, tevens werd de naam vereenvoudigd tot Brink & Campman. Momenteel worden de vloerkleden van Brink & Campman wereldwijd in meer dan 50 landen verkocht.

Brink & Campman haar specialiteit

Gespecialiseerd in 3 verschillende types vloerkleden

Brink en Campman heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in 3 verschillende types vloerkleden:

  1. 1. Axminster geweven vloerkleden
  2. 2. Getufte vloerkleden
  3. 3. Handgeknoopte vloerkleden.
  4.  

Axminster geweven vloerkleden

De Axminster geweven vloerkleden worden volgens een traditioneel weefproces in Nederland geweven en bestaan voor het overgrote deel uit wollen poolgarens in verschillende diktes en structuren. Veel van de vloerkleden worden gemaakt met gevolde of anderszins behandelde garens die het overmatig pluizen van het vloerkleed tegengaan. In veel gevallen speelt de combinatie tussen structuur en kleur een belangrijke rol. Gedessineerde kleden zoals in de kwaliteit Fusion, Hermitage Adore en Spheric worden veelal in een lagere gelijke pool geproduceerd in tegenstelling tot bijvoorbeeld de kwaliteiten Rocks en Steel die opvallen door de ‘tie-en-dye’ garens in een meer open hoogpool structuur.

Naast de geweven vloerkleden collectie biedt Brink & Campman tevens een gevarieerd en eigentijds loperprogramma aan dat zowel aansluit op een klassieke inrichting als ook op een moderne inrichting. De lopercollectie is op 2 verschillende breedtes leverbaar.

Getufte vloerkleden

Binnen de Brink & Campman collectie zijn de getufte vloerkleden veelal in kleurige all-over dessins uitgevoerd. In de wollen kwaliteit Estella wordt regelmatig kunstzijde toegepast om bepaalde elementen in het dessin extra te benadrukken. De in Japanse acryl getufte kwaliteit Xian leent zich bijzonder goed voor zeer uitgesproken dessins in levendige kleurcombinaties. In een aantal gevallen worden bij de getufte kwaliteiten de kleurovergangen nog extra benadrukt door ‘carving’, het aanbrengen van een V-vormige snede.

Handgeknoopte vloerkleden

Kodari, Everest en Himali worden volledig handgeknoopt in Nepal volgens de Tibetaanse knoopmethode. Kodari en Everest worden gemaakt in een mooie wolmenging van 70% Nieuw-Zeelandse wol en 30% Tibetaanse wol die er voor zorgt dat de Kodari vloerkleden in rijke kleurcombinaties gemaakt kan worden. Deze rijke kleuren komen in het bijzonder tot zijn recht in de prachtige florale en patchwork dessins die deze kwaliteit kenmerken. De meer etnisch geïnspireerde dessins in de kwaliteit Himali worden geknoopt in handgesponnen en handgekaarde Tibetaanse wol. Deze wol is wat grijzer van kleur en daardoor bijzonder geschikt voor het aanverven van de in de Himali veelvuldig gebruikte aardetonen.

Brink & Campman haar kenmerken

Basis van kwaliteit

De design studio van Brink & Campman ontwikkelt in eigen huis voortdurend nieuwe, modieuze collecties en bedenkt nieuwe, spannende structuren die passen bij de laatste trends op het gebied van wonen. Van ontwerp naar ontwikkeling en van ontwikkeling tot realisatie zet Brink & Campman de lijnen uit met zelf ontwikkelde garens die geverfd en daarna geweven worden in de mooiste kleur/structuur combinaties. En dit alles wordt gemaakt in de eigen fabriek in Lichtenvoorde te Nederland.

De lijnen uitzetten

Letterlijk en figuurlijk de lijnen uitzetten, dat is wat Brink & Campman maakt tot het ambachtelijke productiebedrijf dat het vandaag de dag is. De hoofdlijn is het gebruikte materiaal, de verschillende garens die Brink & Campman speciaal voor haar vloerkleden ontwikkelt. Zonder goed fundament bouw je geen stevig huis, dit is ook het geval bij het maken van vloerkleden. Het fundament (de zelf ontwikkelde garens) worden verwerkt tot een uniek, ambachtelijk product; vloerkleden met karakter in rijke kleuren en betoverende structuren.

Met de hand van de meester

Naast een verfraaiing van het interieur en het bieden van comfort moet een vloerkleed voor Brink & Campman ook kwaliteit en duurzaamheid uitstralen. Het gebruik van mooie, natuurlijke materialen en een ambachtelijk productieproces leiden uiteindelijk tot een mooi en kwalitatief eindproduct. Dit eindproduct (het vloerkleed) ondergaat een aanzienlijk aantal kwaliteitstests die door mensenhanden en mensenogen worden uitgevoerd. Als er toch iets mis is dan wordt het meteen hersteld, door èn met de hand van de meester. Dat is de aandacht en het ambacht dat u van Brink & Campman mag verwachten.

Met beide benen op de grond

“Met beide benen op de grond”, zo kan Brink & Campman het beste getypeerd worden. Niet geheel verwonderlijk voor een producent van vloerkleden, maar toch... Beide benen op de grond betekent ook voeling met de markt hebben en weten wat er speelt op het gebied van trends en mode. Het betekent relaties aangaan voor de lange termijn en samen een succesvolle samenwerking opbouwen.

On top of the world

Een bedrijf dat in meer dan 50 landen actief is mag met recht “on top of the world” genoemd worden. Deze internationale focus zorgt er voor dat ze een kosmopolitische collectie kunnen aanbieden met hier en daar een lokaal accent. Brink & Campman is op en top Nederlands, met de blik naar buiten gericht en met een sterk ontwikkeld gevoel voor kwaliteit, traditie en ambacht. Dit gevoel vindt u terug in de collectie die Brink & Campman jaarlijks uitbrengt.

Groepindeling op basis van stijl en structuur

Brink & Campman vloerkleden ingedeeld in groepen /categorieën

Onderstaand treft u een aantal groepen aan waarin Brink & Campman haar vloerkleden qua stijl, en structuur heeft ingedeeld. De meeste van deze vloerkleden verkopen wij in onze webshop. Indien u een kwaliteit wil die niet in onze webshop staat kunnen wij deze uiteraard ook gewoon aan u leveren. Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.

Moderne Berbers: Een weldaad voor uw ogen èn voeten: dikke gevolde wollen garens geven de hoogpool kleden een rijke en sfeervolle uitstraling. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten: Berber,Cross, Gravel, Rocks en Steel.  Pretty pictures: Een weldaad voor uw ogen èn voeten: dikke  gevolde wollen garens geven de hoogpool kleden een rijke en  sfeervolle uitstraling. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten:  Harlequin, Scion, Estella, Fusion, Luna, Spheric, Xian,  Sanderson.

De hoogte in: Schep een vintage sfeer met hoogpolige wollen vloerkleden in dégradégarens of in een mooie mix van dikke en dunne wollen garens. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten: Calypso, Cross, Rhythm, Rocks, Steel.  Klassiek of modern: Prachtige vloerkleden in klassiek            geïnspireerde en geometrische dessins in naturel tinten en    spannende kleurcombinaties. Hieronder vallen de volgende  kwaliteiten: Harlequin, Marble, Scion, Fusion, Hermitage, Spheric,  Sanderson.

Vloerkunst: Kunst onder uw voeten, onze bedrukte vloerkleden combineren prachtige kleurige dessins met een hoogwaardige wollen laagpool kwaliteit. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten: Kaleidoscope, Bluebellgray. Perfecte knoop: Volledig met de hand vervaardigd in de  meest prachtige dessins, hier vindt u alle hoogwaardige wollen   handknoop kleden. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten:  Everest, Himali, Kodari, Yeti.

K(l)eurige lussen: Prachtige structuren ontstaan door het toepassen van gevolde wollen garens in een lussenpool, door het kleurgebruik ontstaat een luxe en rustig beeld. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten: Loft, Loops, Metal, Stone. Understatement: Een samenspel van rustige kleuren en structuren zorgen ervoor dat deze wollen vloerkleden hun plek vinden in bijna elk interieur. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten: Gusto, Iron.

Kinderkleden: Iedere kinderkamer wordt nog leuker met een mooi kleurig vloerkleed in een speelse vorm. Hieronder vallen de volgende kwaliteiten: Harlequin, Scion, Kids.